VAKMANSCHAP
IS MEESTERSCHAP

In deze editie maken we via vijf vragen kennis met Marieke Meulman, segmentmanager Onderwijs bij Forbo.

# 1

Het begrip Hollandse Meesters is zeker van toepassing op Forbo. Al meer dan honderd jaar maakt Forbo vloeren met een bepaalde visie. Wat betekent dit begrip voor jou?

“Het maken van echt goed linoleum vereist vakmanschap. Gelukkig hebben we daar al meer dan honderd jaar ervaring in. Ook in onderwijsgebouwen heeft Forbo zich al decennialang bewezen, onze vloeren zie je terug in tal van universiteiten, vmbo-scholen en basisscholen. Voor mijn relaties is dat belangrijk, dat betekent dat Forbo een betrouwbare leverancier is.”

# 2

Wat maakt een leslokaal (of schoolgebouw) tot een fijne en inspirerende plek voor kinderen én docenten?

“Het is ontzettend belangrijk dat iedereen zich fijn en prettig in de klas voelt. Kinderen en docenten brengen er heel wat uren per dag door. Kijk je naar de vloer, dan is het van belang dat het kleurpalet matcht en materiaalcombinaties kloppen. Dat is het mooie van onze vloeren: de kleuren uit verschillende collecties zijn op elkaar afgestemd, waardoor het technisch en esthetisch eenvoudig is producten met elkaar te combineren.”

# 3

Hoe help je onderwijsinstellingen de juiste keuze voor een vloer te maken?

“Vloeren in onderwijsgebouwen worden meestal in 15 tot 20 jaar afgeschreven. In die tijd worden vloeren zeer intensief gebruikt. Daarom is het ook zo belangrijk de juiste keuze te maken. Een minder goede keuze zorgt langdurig voor ontevredenheid, het gebouw wordt als minder prettig ervaren en daarnaast kan het gebeuren dat de kosten voor onderhoud en schoonmaak negatief uitpakken. Door mijn praktijkervaring en productkennis te delen met onderwijshuisvestingsmanagers, kunnen optimale keuzes worden gemaakt. Ik spreek veel onderwijsorganisaties, ook bezoek ik vaak locaties. Daardoor hoor en zie ik wat in de praktijk goed bevalt en wat achteraf gezien een minder goede keuze is gebleken.”

# 4

Welke trends zie je in het onderwijs?

“Door demografische ontwikkelingen loopt het aantal leerlingen terug. Daardoor wordt het voor de onderwijssector belangrijker zich te profileren. Interieur speelt daarbij een belangrijke rol, het is het visitekaartje. Veel scholen zijn bezig hun interieur te optimaliseren. Wat ik nu zie is dat houtdessins in projectvinyl populair zijn. Deze worden vaak gecombineerd met bijvoorbeeld Marmoleum of Flotex. Scholen krijgen hierdoor een compleet andere look and feel en dat spreekt aan.”

# 5

Is er een Nederlands gezegde toepasbaar op jouw branche?

“Zeker: ‘Aan het werk kent men de meester’. Hoewel het interieur van een onderwijsorganisatie belangrijk is, bepalen uiteindelijk de docenten de echte kwaliteit van het onderwijs.”

Heb je een vraag of wil je dat onze accountmanager contact met je opneemt?

Mail dan naar: marieke.meulman@forbo.com